Kezdőlap | Szabályzat | E-mail  


Szederkényi Judit

"A művészi alkotás egyik titka éppen az, hogy keletkezésének mechanizmusa mások számára hozzáférhetetlen, mivelhogy meghitt módon kötődik az alkotó személyiségéhez"
Bodor Ádám

"Az alkotás nem ismer kényszert - a művészet szabad."
Vaszilij Vasziljevics Kandinszkij

Miskolcon születtem, általános és középiskolát itt végeztem, egyetemet Debrecenben.
Műszaki végzettségemmel folytatom mindennapjaimat, Miskolcon élek.
2018 során fogalmazódott meg bennem az igény arra, hogy másképp is kifejezzem az érzéseimet, leképezzem a körülöttem vibráló világot.
A kifejezés, alkotás módját a festészetben és grafikában találtam meg. 2018 végétől fokozatosan ismerkedtem különböző közegekkel olajfestés, akrilfestés, pasztell kréta és ceruza, grafit és szén rajzok alkotásai során különféle oktatási formákban. Az akvarell világába is belekóstoltam. Eleinte a tájkép és a portré festészet bírt legnagyobb vonzerővel rám, később a modernebb témák iránt is nyitottabbá váltam.
Többféle képzésben is csiszoltam készségeimet, szélesítettem látókörömet.
A Valdor-Art rajz és festő Iskola "Alkoss szabadon" mentorprogramjában 3 éve veszek részt.
2021 májusában szereztem meg grafikus végzettségemet a képzést, portfólió bemutatását és a vizsgát követően. A tanulás során módom nyílt a digitális alkotás világába is belecseppenni.
2019-2020-2021 során részt vettem A Kisgyőri Festészeti Akadémián.
Díjaim: 2019 MAIT "Szenvedélyek viharában" pályázat dícsérőokleveleit kaptam "Jack" és "holdfényjáték" alkotásaimra, valamint 2021 MAIT "Napfény sólyomszárnyon pályázatán "fényben fürödve" 4. és "messze" 6. helyet értem el.

Email: szjuditorosz@gmail.com
Alkotói oldalam: https://www.facebook.com/szederart/
Kiállítás: "A mi világunk" 2021. november 9. Miskolci József Attila könyvtár.Festményeim, grafikáim. (<= kattintson a linkre!)

Okleveleim

Lehetőségek
 Pályázat
 Antológia
 Alkotótábor
 Tiszteletbeli tagok
 Tagságunk

 Dokumentumok
 Dicsőségtábla
  © MAIT, 2001-2023 -   Az alkotásokat újraközölni, részleteket kiragadni csak az Alkotó engedélyével, illetve megjelölésével lehet.