Kezdőlap | Szabályzat | E-mail  


Szatmári Gizella Emese Szatmári Gizella Emese


Szatmári Gizella Emese vagyok, születtem Edelényben, 1966. 12. 23 - án, első gyermekként. Általános iskoláimat ebben a városban végeztem, ahol sokat szerepeltem, versmondó -, prózamondó -, és ének - versenyeket nyertem. Gimnáziumi éveimet Miskolcon, a Zrínyi Ilona Gimnázium angol tagozatán töltöttem, s itt szintén sok versmondó - versenyen vettem részt. Az irodalom mindig kimagaslóan a kedvenceim közé tartozott, s töretlen lelkesedéssel hittem, hogy egyszer színésznő leszek. Erről a családom időben lebeszélt, ám a versmondás, színjátszás megmaradt hobbiként. Ha tehetem, most is verselek, énekelek, vagy írok bárhol is vagyok. 16 évesen írtam meg legelső versemet, természetesen egy szomorú szerelem hatására. S mivel annyira tetszett, jött a többi is.
Az érettségi után a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola történelem - népművelés szakán folytattam tanulmányaimat, de a mai napig nem bocsátom meg magamnak, hogy nem a magyart választottam. A főiskola lapjában is jelentek meg verseim, ám korán férjhez mentem, majd gyermekeim születettek. Közben teológusi diplomát szereztem, majd lelkigondozóként tanultam tovább, s a versírói karrierem így jó sok időre talonba került. Ám, akinek valóban költőnek született, annak előbb vagy utóbb szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy akar vagy nem, de muszáj szavakba, rímekbe öntenie, amit érez, amit gondol, amit a világban lát. Így történt, hogy lassan újra írni kezdtem és a MAIT egyesület tagjaként a legújabb antológiájukban is szerepelt pár versem. Tervezem első verseskötetem kiadását, s egy honlapon, valamint facebook oldalon is jelennek meg verseim.

Saját blogjának címe: http://emese74.5mp.eu/web.php?a=emese74

Szerelmesek:

Asszony feketében Hajnal Angyal
Kénytelen kutatva Rajongva Szeretlek
Férjemnek Hiánytalanul Négysoros
Pusztában A magány Add a kezed
Napsugár mosolyog Ha nem akarod Csak egy ölelés volt


Istenről-Istennek:

Lágy és simogató Megbocsátok neked Kavarog a szívem
Ima Hajnali ima Megbocsátok
Bármit Az Isten felé Egy sötét éjjelen
Áldott az Isten Az utolsó betű Új év
Nékem az Isten Isten előtt Én és az Isten


A világról, érzésekről, mindenről:

Ha jön az éjjel Hajnalban Csönd
Éjjel Drága anya!!! Régi ház
Számvető Ha elmúlik karácsony Hallod a csendet?
Lélekáradat A végtelen felejtés taván Depresszió
Elképzelhetetlen Nap a napban Égen táncoló


Lehetőségek
 Pályázat
 Antológia
 Alkotótábor
 Tiszteletbeli tagok
 Tagságunk

 Dokumentumok
 Dicsőségtábla
  © MAIT, 2001-2017 -   Az alkotásokat újraközölni, részleteket kiragadni csak az Alkotó engedélyével, illetve megjelölésével lehet.