Kezdőlap | Szabályzat | E-mail  


Simon M. Veronika

(MŰVÉSZNEVE: SIMON M. VERONIKA, SIMONE)

Cserhát-Munkácsy (Budapest) és Holló László (Debrecen) díjas, KUNST MEISTER (Salzburg) festőművész munkásságának rövid ismertetője:
- Sorozatokban gondolkodik, közel 20 fejlesztés alatt álló festmény sorozata van (régi mesterségek, híres emberek, meditatív képek...)
- Cserhát Díszpolgár, Iliny díszpolgára, Csetény szülöttje.
- Több mint 700 egyéni kiállítása volt már, (ezzel Magyar Rekorder lett) Magyarország minden megye székhelyén, annak szinte minden nagy városában… illetve 18 ország városaiban, (pl. Bécs, Pozsony, Kolozsvár, Párizs, London, New York, Köln, Bázel, Kairó, Szimferopol, Nagyvárad, Beregszász, Los Angeles, Kijev,...).
- Mintegy 550 festményét adta át 18 ország közel 250 közintézményének (pl. Vatikán, Budapesten a Parlament, Nemzeti Galéria, New Yorkban a Kormányzói Hivatal, Krím félszigeten a Szépművészeti Múzeumban, de jelentős a több mint 10 főoltár képe is...)
- több mint 180 kötetet illusztrált, hazánkban és határon túl is.
- A festészetet 2000 óta az "SMV Special Method Version" módszerrel tanítja az irányítása alatt álló "SMV 2000 Festőtanoda" kurzusain.
- Már 50 alkotótábort vezetett ez idáig Magyarországon, Szlovákiában is.
Társadalmi munkái:
- Az Országos Cserhát- Batsányi Művészkör művészeti vezetője, Az Országos Táncsics Művészkör Festőtagozatának vezetője, Székesfehérvárért Nemzetközi Művészkör kurátora, alapító tagja, a Tóth Ede Művészkör Alelnöke.
- A Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend parancsnoka, Művészeti nagykövete.
- A Móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend nagykövete és további 5 Borrend tiszteletbeli tagja.
- Számos lexikonban szerepel: pl. a Székesfehérvári-, a Veszprém megyei Ki Kicsodában, az Európai Művészeti Zseblexikonban, a svájci szerkesztésű országos "Who is who"- ban és a Pedagógus Lexikonban, továbbá felkérést kapott a SAUR világlexikonban való szereplésre is.

Elérhetőségei:
Válogatás festményeiből: Műteremben

Lehetőségek
 Pályázat
 Antológia
 Alkotótábor
 Tiszteletbeli tagok
 Tagságunk

 Dokumentumok
 Dicsőségtábla
  © MAIT, 2001-2023 -   Az alkotásokat újraközölni, részleteket kiragadni csak az Alkotó engedélyével, illetve megjelölésével lehet.