Kezdőlap | Szabályzat | E-mail  


László Orsii László Orsii


László Edina-Orsolya (László Orsii) a nevem, 24 éves vagyok és jelenleg a férjemmel és a cicánkkal Augsburgban élünk.

Már középiskolás koromban is érdekelt a magyar nyelv, talán ez köszönhető az egyik tanárnőmnek, aki sajnos idő előtt nyugdíjba vonult. Mikor kiköltöztünk Németországba, nem igazán beszéltük a német nyelvet, ezért segédmunkásként kezdtem dolgozni. A munkával nem volt baj, viszont unalmas volt. 8 óra alatt nem igazán találtam olyan elfoglaltságot, amivel a figyelmemet le tudtam volna kötni a figyelmemet, ezért elkezdtem írni. Amikor ezt elmeséltem egyik barátnőmnek ő biztatott, hogy nyugodtan hozzak létre egy saját oldalt és publikáljak, mert van benne tehetség. Azóta rendszeresen írok.
A verseim leginkább a saját érzelmeimet tükrözik. Bizonyos dolgokat, ahogyan megéltem és ahogyan azokat látom. Kaptam kritikát is, viszont úgy érzem az én verseim nem azért születnek, hogy egyfajta sémáknak megfeleljenek. Minden kategóriában írok, lehet vallásos, szerelmi vagy akár halálról szóló versek. Leginkább a gyász, halál és a szerelem, amiről könnyebben írok, mivel sok számomra fontos embert elveszítettem, így könnyű az azonosulás és eléggé érzelmes és romantikus lélek vagyok. A legfontosabb, amit a verseimmel adni tudok, azok az érzelmek. Szeretek visszajelzéseket olvasni a verseimről, mert így mindig kapok egy szeletet abból az érzésből, amit az olvasónál kiváltott. Számomra nem fontos, hogy azt értse valaki, amit én feketén-fehéren leírtam, hiszen az az én érzésem, de ezt egy olvasó értheti teljesen másképp. Másodsorban sokszor találkoztam azzal a kijelentéssel, hogy "ugyanezt érzem és gondolom, mintha rólam írtad volna, csak én ezt nem tudtam volna megfogalmazni." és úgy érzem, hogy a verseimben az emberek megtalálják saját magukat.
Kedvenc költőm mindig is József Attila volt. Valamilyen szinten azonosulni tudtam a fájdalmával és azzal, hogy nem találta a világban a helyét. A legelső vers, ami olvastam, az József Attilától a "Tiszta szívvel" , ezután kerestem többnél több verset s azt hiszem, egyetlen egy költő sincs, akinek a művei ennyire megfogtak volna. Körülbelül az összes ismerősöm tudja, hogy József Attila a nagy kedvenc.
Nincsenek nagy vágyaim csak annyit szeretnék, ha az emberek megismernék a verseimet. Szeretnék a későbbiekben könyvet kiadni, és örülnék, ha boldoggá tehetném azokat, akik olvassák a költeményeimet.


Válogatott verseim


Hányszor lehet? Senki másra Mama


Lehetőségek
 Pályázat
 Antológia
 Alkotótábor
 Tiszteletbeli tagok
 Tagságunk

 Dokumentumok
 Dicsőségtábla
  © MAIT, 2001-2021 -   Az alkotásokat újraközölni, részleteket kiragadni csak az Alkotó engedélyével, illetve megjelölésével lehet.