Kezdőlap | Szabályzat | E-mail  


Iochom Zsolt Iochom Zsolt
1989. november 9-én születtem Erdély délkeleti szegletében, Kézdivásárhelyen. Iskolai éveimet a nagy múltú kantai Nagy Mózes Gimnáziumban és a Dr. Csiha Kálmán Református Kollégiumban végeztem. Négy éven át főszerkesztője voltam a református kollégium diáklapjának, a Sulisok(k)-nak, ahol első verseim is megjelentek.
2008-2011 között a Sapientia EMTE csíkszeredai Karán végeztem kommunikáció és közkapcsolatok szakon. 2015-ben fejeztem be mesteri tanulmányaimat kommunikáció és közkapcsolatok szakon a Sapientia EMTE csíkszeredai Karán.
2010 októbere - 2017 novembere között újságíróként, fotó- és videóriporterként dolgoztam a Székelyhon hírportálnál és a hozzá tartozó nyomtatott újságoknál. 2018-2022. között Hargita Megye Tanácsánál dolgoztam, mint kommunikációs szakember.
2019-ben Csókszereda címmel jelent meg első verskötetem, amely 120 verset és 30 fotót tartalmaz. A kötetet Csíkszeredában, majd szülővárosomban Kézdivásárhelyen is bemutatták.
Iochom Zsolt: Csókszereda
2021-ben elnyertem a Selyemgyár Alapítvány irodalmi pályázatának fődíját. 2023-ben elnyertem az OMLIT (Országos Mécs László Irodalmi Társaság) által meghirdetett Év prózája irodalmi díj arany oklevelét. Tagja vagyok az Irodalmi Rádió alkotóközösségének, valamint felvételt nyertem az újonnan alakult Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Körnek. Eddig több mint ötvenöt antológiában jelentek meg verseim, prózáim. Jelenleg Székelyudvarhelyen élek és alkotok, önálló prózaköteten és egy újabb versesköteten dolgozom.
Közösségi oldalaim:
https://www.facebook.com/iochom
http://iochom.blogspot.com/
Verseim


Kérdezem vagy mondom Szív-faggató Szeret-e a szerető?
szín.darab Zokszó Legyen elég!


Vissza az elejére!


Prózáim


Pofon az élettől Pedig ő csak a Holdat akarta látni... Megnősültem!


Vissza az elejére!


Vissza a rendes tagokhoz.

Lehetőségek
 Pályázat
 Antológia
 Alkotótábor
 Tiszteletbeli tagok
 Tagságunk

 Dokumentumok
 Dicsőségtábla
  © MAIT, 2001-2024 -   Az alkotásokat újraközölni, részleteket kiragadni csak az Alkotó engedélyével, illetve megjelölésével lehet.