Kezdőlap | Szabályzat | E-mail  


Hüse János

Hajdúsámsonban 1961-be látta meg először a napvilágot. Gyerekkora óta érdekli a képzőművészet azon belül a festészet. Nagy hatással volt és van ma is rá a reneszánsz ábrázolás és kifejezés technika. Önálló művészeti tanulmányokat folytatott. Legelső mestereinek tartja: Szőnyi István, Molnár C. Pál festőművészeket, "A képzőművészet iskolája" 1979-be kiadott két kötet alapján. Hetedikesen lemásolta Leonardo-tól az Utolsó vacsorát. Lotz Károly, Mészöly Géza munkássága közel áll hozzá! A festészet alapjait gyakorlatilag Makai Imre festőművésztől sajátította el, a debreceni Vasutas Képzőművészeti Szabadiskolában. Többször részt vett a tokaji nemzetközi alkotótáborban. 2000-be Debrecenben a Millenniumi Őszi Tárlaton, 2009-be Hajdúböszörményben "Hajdúk a Történelemben" c. Országos pályázati kiállításon szerepelt egy olajfestménye.
2015-be Pannoncolor pályázaton "Színes Magyarország" címmel, 2016. falinaptárba (címoldalra is) került egy alkotása: "Ösz Hortobágyon"!
Debrecen-Bocskaikertben alkot, nős, három gyerek édesapja. 1997-től rendszeresen kiállít egyénileg, 1999-től szabadúszóként fest, számos önálló kiállítás van mögötte. A meleg színeket és főleg az olajtechnikát kedveli. Főbb témakörei: Tájak, portrék, népi-jellegűek, állatok, csendéletek.
Több díjat, oklevelet, kapott elismerésként, nemzetközi Art Galériáktól, egyes alkotásaira!
Képeim megtalálhatóak hazai magánszemélyek és gyűjtők körében, eljutottak Külhonba is, Európa több országaiba és tengeren túlra, New York, Kanada, Ausztrália, egyéb.

Hüse János

Elérhetőségem: Alkotásaim:

Öreg csikós. Portré. Hortobágy
Öreg csikós. Portré. Hortobágy

Vihar után. Hortobágy
Vihar után. Hortobágy

Erdélyi tél
Erdélyi tél

Őszi csendélet
Őszi csendélet

Erdélyi patak
Erdélyi patak

Bugacon
Bugacon

Lehetőségek
 Pályázat
 Antológia
 Alkotótábor
 Tiszteletbeli tagok
 Tagságunk

 Dokumentumok
 Dicsőségtábla
  © MAIT, 2001-2017 -   Az alkotásokat újraközölni, részleteket kiragadni csak az Alkotó engedélyével, illetve megjelölésével lehet.