Kezdőlap | Szabályzat | E-mail  


Fejős Franciska Julianna
Fejős Franciska Julianna


Nevem: Fejős Franciska Julianna. Székesfehérváron születtem. (1967.03.08) Fejér megyében Polgárdi kis városában lakom. 1986 óta dolgozom gyermekápolónőként a Fejér Megyei Szent György kórházban.
Talán örököltem Anyai Nagyapámtól az" írói vénát". Ő többször jelentette meg alkotásait a Fejér Megyei Hírlapban. Gyermekkorom óta rajongok a versekért. Ez a szeretet egyre erősödött éveim gyarapodásával. 1982-ben bátorkodtam és én is tollat ragadtam. Ezek olyan gyengécske írások voltak. Minden szabad időmet ennek a tevékenységnek szenteltem. 1989-90- ig faragtam a rímeket aktívan. A verseket saját örömömre írtam. Nem mutattam meg senkinek, csak néha Édesanyámnak. Az volt az én titkos kis világom. Azt gondoltam, hogy lemeztelenítem a lelkem, ha valaki olvasná őket. Az első nyilvános gondolataim a barátnőm esküvői meghívóján díszelegtek. Ezt követte 1989-ben egy karácsonyi versem, a helyi újságunkba (névtelenül). Ettől kezdve néhány kivétellel: csak Karácsonyra született egy versem minden évben. A munkahelyem nagy szeretettel várták.
Több mint 2 éve egy Poétával szövődött szép barátság hozta ismét napvilágra, hogy verseket írjak. Rá ébredtem újból, hogy milyen örömforrás. Ki teljesedhet benne az ember. Siker élményt okoz magának, és örömöt olvasóinak. A "vesszőparipám:"ha egy mondat tetszik, akkor érdemes volt meg születnie egy versnek. A szabad verselési forma, ami igazán jó lehetőség nekem. Bár próbálok rímekben, szótagszámban szabályokat vinni a verseimbe. Ékítve a költészet eszközeivel. Publikálásban is kicsit merészebb lettem. Egy poéta internetes oldalon jelentek meg verseim.
A versek terén írhatom: minden érdekel. Shakespeare volt a legnagyobb kedvencem irodalmi téren. Szonettjei, vígjátékai, drámái révén. A romantika költői is szívembe lopódtak. Kedvenc versem: Vörösmarty Mihály: A merengőhöz. Ezt mondhatom a hitvallásomnak is. Romantikus, álmodozó pozitív gondolkodású ember vagyok. Megérint minden szépség a természet öléből. Értékelek mindent, ami művészi (vagy nemesen egyszerű.) Legyen az egy festmény, szobor, zenei, színi darab. Ha a Himnuszunk felcsendül, valahol elérzékenyülök. Egy színházi látogatást sem élek meg könnyek nélkül. Legyen az bármilyen jellegű. Talán érzékenyebb is vagyok a kelleténél. Még annyit magamról, hogy ki próbáltam már sok mindent. Ami kreatív dolog. Festettem üveget, fűztem gyöngyöt, a mai napig készítek dekupázs képeket, dísztárgyakat. A Karácsony nem múlik el egy csuhéból készült kopogtató, Adventi koszorú saját kezű készítése nélkül. Számomra is a dal az élet legszebb varázsa (másodikként). Vallásilag a Református egyházhoz tartozom.


Verseim


Gitárok A század költőihez 2008 Karácsonyára...
Leomló falak Lelkem vándora Szavaid szólamában
Szépreményű fény Szívem megmotozza Sorsom tenyeredből szedem
Rügyed fakad szívemen Sors könyvéből Vágyakozva várom...
Ha szállhatna még Igaz kincs Fejembe lopóztál
Gondolatpárnáidon álmodom Kemény kötésem vagy Édesanyámnak
Harmatos húrokon


Lehetőségek
 Pályázat
 Antológia
 Alkotótábor
 Tiszteletbeli tagok
 Tagságunk

 Dokumentumok
 Dicsőségtábla
  © MAIT, 2001-2017 -   Az alkotásokat újraközölni, részleteket kiragadni csak az Alkotó engedélyével, illetve megjelölésével lehet.